Χάρτης

Τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα της Βίλας Πανδώρα βρίσκονται σε μια απομονωμένη τοποθεσία στην καρδιά του νησιού της Ιθάκης. Ωστόσο, οι εγκαταστάσεις μας είναι σε απόσταση μόλις 2,3 χιλιόμετρα από το Βαθύ, την πολυσύχναστη πρωτεύουσα της Ιθάκης, όπου βρίσκεται το κεντρικό λιμάνι.

Αποστάσεις

  • 2,3 χιλιόμετρα από το Βαθύ, την πρωτεύουσα της Ιθάκης, όπου θα βρείτε τα περισσότερα μαγαζιά, εστιατόρια, μπαρ και κάθε είδους τουριστικές υπηρεσίες
  • 5,9 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Πίσω Αετού

Παραλία Καμίνια

Σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια, βρίσκεται η παραλία Καμίνια. Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στους τουρίστες και διατηρεί τη φυσική της ομορφιά.  Παραδοσιακά, τα Καμίνια τα επισκέπτονταν οι κάτοικοι του Περαχωρίου, το οποίο είναι το παλιό κέντρο της Ιθάκης. Ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία είναι άνετος για τα αυτοκίνητα και ιδανικός για πεζοπορία. Το νερό είναι καθαρό, η παραλία αμμώδης με βότσαλα και με τους μικρούς της κατοίκους, όπως καβούρια, ψάρια και όστρακα. Δεν σας κρύβουμε πως είναι το μέρος που περνάμε το περισσότερο ελεύθερο χρόνο μας το καλοκαίρι!

Το νησί της Ιθάκης

Η Ιθάκη βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, έχει έκταση 45 τετραγωνικά μίλια (120 km2) και λίγο πάνω από τρεις χιλιάδες κατοίκους.  Βρίσκεται στα ανοικτά της βορειοανατολικής ακτής της Κεφαλλονιάς και μέσα στη θέα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η πρωτεύουσα, Ιθάκη ή Βαθύ, έχει ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια στον κόσμο. Η σύγχρονη Ιθάκη γενικά ταυτίζεται με την Ιθάκη του Ομήρου, την πατρίδα του Οδυσσέα, του οποίου η καθυστερημένη επιστροφή στο νησί είναι ένα από τα βασικά στοιχεία πλοκής της Οδύσσειας.

Πρόσβαση στην Ιθάκη

  • Λεωφορείο μέσω Αθηνών, Πατρών και Κεφαλλονιάς (Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 5150785)
  • Αεροπλάνο από διάφορα ευρωπαϊκά αεροδρόμια (μέσω του εθνικού αεροδρομίου της Κεφαλλονιάς)
  • Πλοίο από την Πάτρα, την Κεφαλλονιά, τη Λευκάδα και τον Αστακό (Πληροφορίες δρομολογίων πλοίων →)